Sa�l�kl� Bir Ya�am ��in Tavuk T�ketin
�zellikle k�� aylar� ve mevsim ge�i�leri hastal�klar�n kendini en yo�un olarak g�sterdi�i aylard�r. Bu aylarda sa�l���n�z� korumak i�in daha fazla �zen g�stermek gerekir. Bunun i�in de yap�lmas� gereken ilk i� beslenmeye dikkat etmektir.
Diyetisyen Canan Aksoy, sa�l�kl� bir ya�am i�in neden tavuk yenmesi gerekti�ini anlat�yor.
Sa�l�kl� kalabilmek i�in yap�lmas� gereken en �nemli ad�m�n sa�l�kl� beslenme oldu�unun alt�n� �izen Diyetisyen Canan Aksoy, sa�l�kl� beslenme konusunda tavuk etinin b�y�k bir rol� oldu�unun alt�n� �iziyor. Sa�l�kl� bir yeti�kinin g�nde kilogram ba��na bir gram proteine ihtiyac� oldu�unun alt�n� �izen Aksoy, hayvansal protein kaynaklar�ndan en �nemlisi olan tavuk etinin neden t�ketilmesi gerekti�iyle ilgili dikkate al�nmas� gereken ba�l�klar� a��kl�yor.
Hastal�klardan Koruyor
Yap�lan bir�ok ara�t�rma sonucunda tavuk eti t�ketiminin obezite, kalp damar hastal�klar� ve t�m�r geli�imini azalt�c� etkisine sahip oldu�u ortaya konuldu. Doymu� ya� oran�n�n d���k olmas�, sodyum miktar�n�n az olmas�, selenyum gibi g��l� bir antioksidan i�ermesi, B 12 vitamini a��s�ndan zengin olmas� ve demir i�eri�inin y�ksek olmas� tavuk etinin en �nemli �zelliklerinden. Bu �zellikler sayesinde v�cut direnci artarak hastal�klardan korunuyor.
Doymu� Ya�lar A��s�ndan Sa�l�kl�
Doymu� ya�lar�n y�ksek oranda t�ketimi sa�l�kl� bir ya�am i�in pek uygun olmad���n� dile getiren Diyetisyen Canan Aksoy, a��rl�kl� olarak doymu� ya� oran�n�n d���k oldu�u besinlerle beslenilmesi gerekti�inin alt�n� �iziyor. Tavuk eti ise, bu t�r beslenme i�in bi�ilmi� kaftan. Tavuk eti, doymu� ya�lar a��s�ndan �ok sa�l�kl�d�r; hele ki derisini ��kar�p yiyorsan�z. �rne�in; 100 gram tavuk g���s etinde 0.9 gram ya� bulunuyor.
Sindirimi Kolayd�r
T�ketti�iniz besinin i�inde yer alan protein oran� kadar, v�cudunuzun bu proteinin ne kadar�n� sindirdi�inin de �nemli oldu�unun alt�n� �izen Aksoy, tavu�un sindirilebilirlik a��s�ndan �rnek say�labilecek besin grubunda yer ald���n� belirtiyor. Tavuk etinden temin edilen protein v�cut taraf�ndan rahat�a sindiriliyor.
�yi Bir Selenyum Kayna��
G��l� antioksidan yap�s�yla kas zay�flamas�n� �nleyen, kan h�crelerinin y�k�m�n� geciktiren selenyum t�ketimi yeti�kinler i�in g�nl�k 40 � 55 mikrogram aral���nda olmal�. 100 gram tavuk but eti, yakla��k g�nl�k ihtiyac�n�z�n yar�s�n� kar��lar ��nk� 100 gram tavuk but etinde 22 mikrogram selenyum bulunuyor.
Kilo Kontrol�ne Yard�mc� Oluyor
Doymu� ya� i�eri�inin d���k olmas� ve kolay sindirilebilirli�i sayesinde tok tutma �zelli�i y�ksek olan tavuk etine ana ���nlerinizde yer vererek kolayl�kla doyabilir, b�ylece gereksiz kalori al�m�ndan kurtulabilirsiniz.
Diyetisyen Canan Aksoy, sa�l�kl� bir ya�am i�in neden tavuk yenmesi gerekti�ini anlat�yor.
Sa�l�kl� kalabilmek i�in yap�lmas� gereken en �nemli ad�m�n sa�l�kl� beslenme oldu�unun alt�n� �izen Diyetisyen Canan Aksoy, sa�l�kl� beslenme konusunda tavuk etinin b�y�k bir rol� oldu�unun alt�n� �iziyor. Sa�l�kl� bir yeti�kinin g�nde kilogram ba��na bir gram proteine ihtiyac� oldu�unun alt�n� �izen Aksoy, hayvansal protein kaynaklar�ndan en �nemlisi olan tavuk etinin neden t�ketilmesi gerekti�iyle ilgili dikkate al�nmas� gereken ba�l�klar� a��kl�yor.
Hastal�klardan Koruyor
Yap�lan bir�ok ara�t�rma sonucunda tavuk eti t�ketiminin obezite, kalp damar hastal�klar� ve t�m�r geli�imini azalt�c� etkisine sahip oldu�u ortaya konuldu. Doymu� ya� oran�n�n d���k olmas�, sodyum miktar�n�n az olmas�, selenyum gibi g��l� bir antioksidan i�ermesi, B 12 vitamini a��s�ndan zengin olmas� ve demir i�eri�inin y�ksek olmas� tavuk etinin en �nemli �zelliklerinden. Bu �zellikler sayesinde v�cut direnci artarak hastal�klardan korunuyor.
Doymu� Ya�lar A��s�ndan Sa�l�kl�
Doymu� ya�lar�n y�ksek oranda t�ketimi sa�l�kl� bir ya�am i�in pek uygun olmad���n� dile getiren Diyetisyen Canan Aksoy, a��rl�kl� olarak doymu� ya� oran�n�n d���k oldu�u besinlerle beslenilmesi gerekti�inin alt�n� �iziyor. Tavuk eti ise, bu t�r beslenme i�in bi�ilmi� kaftan. Tavuk eti, doymu� ya�lar a��s�ndan �ok sa�l�kl�d�r; hele ki derisini ��kar�p yiyorsan�z. �rne�in; 100 gram tavuk g���s etinde 0.9 gram ya� bulunuyor.
Sindirimi Kolayd�r
T�ketti�iniz besinin i�inde yer alan protein oran� kadar, v�cudunuzun bu proteinin ne kadar�n� sindirdi�inin de �nemli oldu�unun alt�n� �izen Aksoy, tavu�un sindirilebilirlik a��s�ndan �rnek say�labilecek besin grubunda yer ald���n� belirtiyor. Tavuk etinden temin edilen protein v�cut taraf�ndan rahat�a sindiriliyor.
�yi Bir Selenyum Kayna��
G��l� antioksidan yap�s�yla kas zay�flamas�n� �nleyen, kan h�crelerinin y�k�m�n� geciktiren selenyum t�ketimi yeti�kinler i�in g�nl�k 40 � 55 mikrogram aral���nda olmal�. 100 gram tavuk but eti, yakla��k g�nl�k ihtiyac�n�z�n yar�s�n� kar��lar ��nk� 100 gram tavuk but etinde 22 mikrogram selenyum bulunuyor.
Kilo Kontrol�ne Yard�mc� Oluyor
Doymu� ya� i�eri�inin d���k olmas� ve kolay sindirilebilirli�i sayesinde tok tutma �zelli�i y�ksek olan tavuk etine ana ���nlerinizde yer vererek kolayl�kla doyabilir, b�ylece gereksiz kalori al�m�ndan kurtulabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder